De beste gratis VPNs voor Google Chrome (2024)

Klik hier voor een samenvatting

Een snelle gids: beste gratis VPN voor Chrome

We hebben een gedetailleerde lijst gemaakt voor iedereen die een betrouwbare en gratis Chrome VPN zoekt.Onze topkeuzes voor de beste gratis VPN voor Chrome zijn:

  1. ProtonVPN: de beste gratis VPN voor Chrome
  2. Windscribe VPN: de beste gratis VPN voor streaming met Chrome
  3. Hotspot Shield VPN: snelle gratis VPN voor Chrome
  4. Hide.me VPN: gratis VPN voor Chrome met veel functies
  5. TunnelBear VPN: gratis VPN met speciale browserextensies voor Chrome

Als je liever voor een onbeperkte premium VPN gaat, raden we NordVPN aan.

NordVPN

Aanbieding

Krijg tot 69% korting + 1GB Saily eSIM data bij een tweejarig abonnement!

Bezoek NordVPN

Hieronder vind je een diepgaande uitleg over waarom we bovenstaande VPN’s hebben gekozen.

Google Chrome is een populaire en gebruiksvriendelijke browser. Google heeft helaas niet de beste reputatie als het gaat om het beschermen van je privacy. Het is dan ook aan te raden om een Virtueel Privé Netwerk (VPN) te gebruiken om je privacy te beschermen. Het kan echter een uitdaging zijn om een degelijke, betrouwbare gratis VPN voor Chrome te vinden.

We hebben veel VPN’s getest en gemerkt dat gratis VPN’s veel malware, vervelende ads en trackers bevatten. Dit betekent niet dat alle gratis VPN’s onveilig zijn, maar wel dat je moet kiezen voor een gratis VPN met strenge beveiligingskenmerken en een solide privacybeleid. In dit artikel staan onze top gratis Chrome VPN’s.

Onze lijst van de beste gratis VPN’s voor de Chrome-browser

Een VPN leidt je internetverbinding om via een externe server, zodat websites en apps je echte IP-adres niet zien. In plaats daarvan zien websites het IP-adres van de VPN-server. Gezien je IP-adres kan worden herleid tot je identiteit is een VPN dus essentieel voor het behoud van je online privacy.

Gelukkig is het nog steeds mogelijk om een goede gratis VPN voor Chrome te vinden. Vooral op Google’s browser kan het erg belangrijk zijn om je IP-adres te verbergen. Hieronder vind je onze topaanbevelingen.

Wil je meteen met de beste gratis Chrome-VPN aan de slag? Kies dan voor ProtonVPN. Door de onbeperkte bandbreedte die ProtonVPN biedt en het ‘no-log’-beleid is dit de ideale VPN om veilig te browsen met Chrome. Via de knop hieronder kun je meteen een gratis account aanmaken.

Kies direct voor ProtonVPN

1. ProtonVPN: de beste gratis VPN voor Chrome

De beste gratis VPNs voor Google Chrome (2)

Belangrijkste kenmerken:

  • Gratis servers in vijf landen
  • AES-256 encryptie
  • Strikt ‘no log’-beleid
  • Onbeperkt maandelijks dataverbruik
  • OpenVPN-protocol

ProtonVPN is niet alleen snel en veilig, maar het biedt ook onbeperkt bandbreedte qua dataverbruik. Dit is iets wat andere gratis VPN-diensten zelden bieden. In combinatie met het strikte ‘no log’-beleid, is ProtonVPN een topkeuze als je gehecht bent aan je privacy.

AES-256 encryptie op militaire schaal houdt jouw verbinding veilig terwijl je online surft met Google Chrome. Andere kenmerken zijn een kill switch voor onverwachte verbrekingen van de verbinding en het OpenVPN-protocol. Dit protocol biedt extra verbindingssnelheid en bescherming.

Deze VPN biedt de meeste functies vergeleken met de andere gratis VPN’s op deze lijst. Met ProtonVPN krijg je toegang tot servers in vijf landen. Als je extra serverlocaties wilt, moet je wel upgraden naar het premium-abonnement (vanaf € 4.99 per maand).

Bezoek ProtonVPN

Voor meer informatie over de premium versie, bekijk onze volledige review over ProtonVPN.

2. Windscribe: De beste gratis VPN voor streaming met Chrome

De beste gratis VPNs voor Google Chrome (3)

Belangrijkste kenmerken:

  • Servers beschikbaar op 11 locaties
  • AES-256 encryptie
  • ‘No log’-beleid
  • 2 tot 10 GB maandelijkse data
  • Wordt geleverd met een malware-blokkeringstool

Eindelijk, een gratis VPN-dienst die toegang biedt tot Netflix. Windscribe doorbreekt de blokkades die sommige sites opleggen. Het biedt daarnaast ook een betrouwbaar beveiligingspakket om je gerust te stellen tijdens het browsen.

Gebruikers kunnen veilig browsen met militaire-grade encryptie en tot 10 GB per maand gebruiken. Windscribe biedt een kill switch en een malware-blocking-tool genaamd R.O.B.E.R.T. Daarnaast hanteert Windscribe een ‘no log’-beleid voor alle accounts.

Windscribe is zelfs zo genereus om voor de gratis versie 11 verschillende landen met server locaties aan te bieden: Duitsland, de Verenigde Staten, Canada, Frankrijk, Nederland, Noorwegen, Roemenië, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, Turkije, en Hong Kong. Dit is zelfs meer dan onze topkeuze ProtonVPN.

Windscribe is een geweldige VPN voor degenen die op zoek zijn naar een gratis VPN om Netflix te deblokkeren. De gratis versie werkt consistent goed en geeft toegang tot maximaal zes bibliotheken. Voor nog meer regio’s, kan Windscribe Pro tot 32 bibliotheken deblokkeren.

Bezoek Windscribe

Je leest meer over deze provider in onze Windscribe-review.

3. Hotspot Shield: snelle gratis VPN voor Chrome

De beste gratis VPNs voor Google Chrome (4)

Belangrijkste kenmerken:

  • Biedt alleen een server aan in de Verenigde Staten
  • 256-bit AES-encryptie
  • Catapult Hydra tunnel
  • DNS lekbescherming
  • Heeft een Chrome-extensie

Hotspot Shield biedt 500 MB per dag en is beschikbaar op één apparaat. Het Catapult Hydra-tunnelprotocol zorgt ervoor dat je erg snel kunt surfen. Gratis gebruikers kunnen helaas alleen verbinding maken met Amerikaanse servers.

Ook is het een minpunt dat de provider logs bijhoudt die met een apparaathash ook te herleiden zijn tot individuele gebruikers. Gelukkig heeft deze VPN ook veel positieve punten. De beveiligingsfuncties zoals 256-bit AES-encryptie en IP/DNS-lekbeveiliging en de kill switch-functie, maken Hotspot Shield toch een van de veiligere gratis VPN’s.

Hotspot Shield biedt Chrome-gebruikers naast een applicatie ook een gratis Chrome-extensie. Het enige wat je hoeft te doen is de extensie toevoegen aan Chrome. Verwacht alleen geen toegang tot geblokkeerde streamingwebsites, tenzij je van plan bent om te betalen voor de premiumdienst.

Zodra je het punt bereikt waarop je meer dan 500 MB op een dag nodig hebt, biedt Hotspot Shield een betaalde upgrade. Premium Hotspot Shield biedt niet alleen onbeperkte bandbreedte, maar ook toegang tot meer dan 115 virtuele locaties van waaruit je verbinding kunt maken.

Bezoek Hotspot Shield

Wil je eerst meer weten? Lees dan onze Hotspot Shield-review.

4. Hide.me: veelzijdige gratis VPN voor Chrome

De beste gratis VPNs voor Google Chrome (5)

Belangrijkste kenmerken:

  • Militaire-grade encryptie
  • 10 GB maandelijkse data
  • ‘No log’-beleid
  • Kill switch en split tunneling
  • Chrome-browserextensie

Misschien wel de meest gebruiksvriendelijke VPN in onze lijst is Hide.me. De Google Chrome-browserextensie is eenvoudig, maar biedt een relatief betrouwbaar niveau van bescherming. Je wordt ook getrakteerd op de standaard 10 GB maandelijkse data.

Deze gratis VPN Chrome-extensie versleutelt gegevens met AES-256 encryptie. Je bent ook vrij om te kiezen welk tunnelingprotocol je wilt. Het snelle WireGuard-protocol is echter alleen voor betalende klanten.

Hide.me biedt gratis gebruikers een kill switch, split tunneling, en alle functies die je ook krijgt met de betaalde versie. Helaas zijn de beschikbare serverlocaties gelimiteerd tot slechts vier landen. Streamingdiensten zullen ook geblokkeerd blijven tenzij je geluk hebt met een serverlocatie.

Elke functie die wordt aangeboden in de premium versie van Hide.me kan ook worden gevonden in de gratis versie. De betaalde versie geeft ook toegang tot Netflix-servers en andere extra servers.

Bezoek Hide.me

In onze Hide.me-review lees je meer over de functies van deze provider.

5. TunnelBear VPN: gratis VPN met speciale browserextensies voor Chrome

De beste gratis VPNs voor Google Chrome (6)

Belangrijkste kenmerken:

  • IJzersterke 256-bit encryptie
  • 500 MB – 2 GB per maand gratis
  • Toegang tot alle servers
  • Chrome-browserextensie
  • Gratis adblocker voor Chrome: TunnelBear Blocker

Wij kunnen stellen dat TunnelBear erg snel is. Als je online surft en content downloadt, merk je niet dat je verbinding vertraagt. Je kunt met TunnelBear zorgeloos spelletjes spelen en YouTubestreamen met een datalimiet van 2 GB per maand.

TunnelBearwerkt met internationale standaard van encryptie (256-bit) en biedt alleen deveiligste VPN-protocollen. Je kunt kiezen tussen IKEv2, WireGuard en OpenVPN. Ook zijn er obfuscated servers beschikbaar voor gratis gebruikers.

We vinden het een groot pluspunt dat TunnelBear je toegang geeft tot alle servers. Ook kun je de gratis versie op meerdere apparaten gebruiken. Nadeel is wel dat de provider minder geschikt is om mee te streamen en te torrenten.

De provider heeft niet alleen een Chrome-browserextensie, maar biedt als extra voor Chrome-gebruikers ook een adblocker. Wie veel data gebruikt, heeft echter al snel te weinig aan het gratis aanbod. Je kunt dan opschalen naar de premium versie van TunnelBear.

Bezoek TunnelBear

Wil je meer weten over deze provider? Lees dan ook onze TunnelBear-review.

Wat is het verschil tussen een VPN en een VPN Chrome-extensie?

De VPN-diensten die in deze lijst worden aanbevolen, worden geleverd als losse downloadbare apps voor je desktop. Sommige bieden echter ook een extensie voor Chrome, zoals TunnelBear, Hide.me en Hotspot Shield.

Zo’n extensie heeft twee nadelen. Allereerst zijn de browserextensies voor Chrome bijna altijd proxy’s. Het verschil tussen een VPN en een proxy, is dat een proxy wel je IP-adres verbergt, maar je internetverkeer niet versleutelt. Een VPN-app versleutelt je verkeer ook en biedt daardoor meer bescherming.

Ten tweede wordt met een extensie niet al je computerverkeer gecodeerd. Wanneer je een VPN-browserextensie gebruikt, wordt alleen je browserverkeer beïnvloed door de VPN. Bij een VPN-app daarentegen, wordt alles wat naar het internet gaat, ook via losse apps als Netflix of Skype versleuteld.

We raden aan een volledige VPN-client te downloaden zodat al je activiteiten versleuteld en beschermd zijn, inclusief je gaming, torrenting en streaming. Wil je toch een Chrome-extensie gebruiken? Bekijk dan ons artikel over Chrome-extensies voor een overzicht van betrouwbare diensten.

Waarschuwing! Gratis VPN’s kunnen gevaarlijk zijn

Een gratis VPN is verleidelijk, maar wees je bewust van de gevaren. Hieronder volgen een paar van de gevaren die een gratis Google Chrome VPN-dienst kan hebben.

De beste gratis VPNs voor Google Chrome (7)

Verouderde software

Sommige Chrome-extensies slagen er niet in hun product up-to-date te houden, wat tot nare gevolgen kan leiden. Ga alleen op zoek naar extensies die voortdurend updates uitbrengen. Zorg er daarom altijd voor dat elke applicatie die je downloadt of gebruikt, voortdurend wordt bijgewerkt naar de meest recente versie.

Hackers maken misbruik van verouderde software. VPN-apps en -clients moeten voortdurend worden bijgewerkt met de nieuwste beveiligingsprotocollen. Dit is belangrijk omdat er regelmatig tegenmaatregelen tegen nieuwe kwaadaardige software worden uitgebracht.

Trackers

Een gratis VPN kan ook onhandig en gevaarlijk zijn. Sommige slechte VPN’s hebben een tracker geïnstalleerd samen met de app zelf. Deze trackers richten zich op jouw zoekgeschiedenis, locatie en andere gevoelige gegevens die je niet openbaar wilt maken.

Gegevens verkopen

Het verzamelen van gebruikersgegevens is niet ongewoon bij een gratis VPN. Meestal betalen deze bedrijven op die manier hun rekeningen. Ze verzamelen gegevens van de gebruiker en verkopen deze aan de hoogste bieder. Derden zijn bereid veel te betalen voor dit soort zaken omdat het veel kennis oplevert.

Vervelende advertenties

Gratis toepassingen moeten geld verdienen. Dat kan door advertenties te tonen in hun apps. Dat is niet alleen erg vervelend, maar kan ook misleidend zijn. Zo zijn er gratis VPN-apps die reclame maken voor hun eigen premium-dienst. Vaak wordt dit echter zo geformuleerd dat het voor gebruikers lijkt alsof ze moeten gaan betalen, terwijl je ook de gratis variant door kunt laten lopen.

Vermijd deze gratis VPN’s voor Chrome

We hebben je in de lijst hierboven al de beste gratis VPN voor Chrome gepresenteerd. Dit zijn allemaal goede opties als je gratis en veilig wilt browsen via Google Chrome. Er zijn een paar VPN-diensten die in de Chrome-webstore te vinden zijn waarvan wij denken dat ze vermeden moeten worden.

  • iNinja VPN: een van de slechtste VPN’s waaruit je kunt kiezen in de Chrome-webwinkel. Deze specifieke VPN heeft een slechte reputatie omdat het enorme hoeveelheden gegevens verzamelt, waaronder activiteitslogboeken, locatie, verbindingstijdstempels en meer.
  • SuperVPN: nog een afrader. Deze specifieke VPN-service loog over zijn ‘no log’-beleid en verzamelt gegevens van gebruikers, maar zegt hier niks over in het privacybeleid.
  • Hoxx VPN: deze VPN verzamelt jouw gegevens voor derde partijen en koopt deze gegevens ook door aan overheden. Zeker een VPN om te negeren.
  • Hola VPN: deze VPN bevat malware en is erg onveilig. We raden dan ook sterk aan om ver weg te blijven van de Hola VPN Chrome-extensie.

Is een gratis VPN op Chrome de moeite waard?

Verwacht niet dat een gratis VPN net zo goed presteert als een premium VPN. Gratis VPN’s komen met datalimieten, een beperkt aantal beschikbare servers en locaties, en minimale functies. Ze zijn wel geschikt voor het af en toe scrollen op sociale media of het zoeken op Google. Kies een betrouwbare VPN uit onze lijst met beste gratis VPN’s.

Als je een VPN zonder limieten zoekt, raden we je aan te upgraden naar een premium betaalde VPN. Dit zal je een beter assortiment servers en verbindingen bieden en het aantal beschikbare functies vergroten. Betaalde VPN’s komen meestal zonder datalimieten.

De beste premium VPN’s zijn betaalbaar en bieden daarnaast veiligheid en stabiliteit. Wat ons betreft is NordVPN de beste VPN.

NordVPN

Onze keuze

Aanbieding

Krijg tot 69% korting + 1GB Saily eSIM data bij een tweejarig abonnement!

Vanaf

€ 3.99

9.3

  • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
  • Mooie en elegante applicatie
  • Geen logs

BezoekNordVPN

Voor meer informatie over NordVPN kun je onze uitgebreide NordVPN-review lezen.

Conclusie: de beste gratis VPN voor Chrome

Of het nu een VPN of een VPN-extensie is, met de VPN’s uit de lijst hierboven zit je altijd goed. Met alle gratis functies die de VPN’s uit onze lijst bieden zou je zonder kosten een gratis VPN kunnen krijgen. Denk aan de beste versleuteling, sterk privacybeleid en Netflix-toegang.

Besef wel dat een gratis Chrome VPN nooit kan tippen aan een betaalde VPN. Als het binnen je budget past dan raden we aan om een meer premium VPN zoals NordVPN te gebruiken. NordVPN biedt extra veiligheid, stabiliteit en snelle verbindingen. Ook biedt deze VPN onbeperkte data en meer locaties. Dit alles biedt NordVPN voor een betaalbare prijs.

Ga direct voor NordVPN

Bekijk ook ons artikel ‘de beste browser-VPN‘ voor een overzicht van de beste VPN’s voor de browser.

Beste gratis VPN voor Chrome: veelgestelde vragen

Heb je vragen over de beste gratis VPN voor Chrome? Bekijk onze FAQ-sectie hieronder. Klik op een vraag om het antwoord te bekijken.

Wat is een goede gratis VPN voor Chrome?

Onze aanbeveling voor de beste gratis VPN voor Chrome is ProtonVPN. Het biedt onbeperkte maandelijkse bandbreedte, snelle en veilige verbindingen, en voert een zeer strikt ‘no log’-beleid. Je kunt hier meer over ontdekken door ons artikel over de beste gratis VPN voor Chrome te lezen.

Kan ik een VPN installeren in Chrome?

Om veilig te surfen op Chrome kun je een VPN-extensie installeren. Een VPN-extensie versleutelt jouw browserverkeer, maar doet verder niets. Sommige VPN’s bieden extensies aan in de Chrome-webstore. Als je volledige veiligheid wilt, raden wij je aan een VPN-client te downloaden voor jouw mobiel of pc.

Zijn er gratis VPN's voor Chrome die ik moet vermijden?

Er zijn zeker VPN’s die je moet mijden. Niet alle gratis Chrome VPN’s zijn te vertrouwen. Sommige proberen jouw gegevens te stelen en deze aan de hoogste bieder te verkopen onder het mom van veiligheid. De volgende Chrome VPN’s moet je vermijden:

  • iNinja VPN
  • SuperVPN
  • Hoxx VPN
  • Hola VPN
De beste gratis VPNs voor Google Chrome (9)

Ronella van der Burgt

Techredacteur

Ronella houdt zich bezig met de vraag hoe we onze digitale samenleving zo veilig mogelijk maken. De huidige digitale ontwikkelingen zorgen ervoor dat we steeds voor nieuwe veiligheidsvraagstukken komen te staan. Ronella wil daarom meer bewustwording creëren over cybersecurity en mensen wijzen op de risico’s en valkuilen

Meer artikelen uit de sectie Beste VPN-providers voor elk doel

De beste gratis VPNs voor Google Chrome (10)

Beste VPN voor de browser

15 december 2023

De beste gratis VPNs voor Google Chrome (11)

Beste VPN voor het buitenland

7 december 2023

De beste gratis VPNs voor Google Chrome (12)

Beste VPN voor Amazon Prime Video: onze top 4

24 april 2024

De beste gratis VPNs voor Google Chrome (2024)

References

Top Articles
Best-of de reddit #1
Comment créer son Serveur Minecraft ? - Minecraft.fr
Lowe's Garden Fence Roll
Libiyi Sawsharpener
Mackenzie Rosman Leaked
Beacon Schnider
Nwi Police Blotter
Kobold Beast Tribe Guide and Rewards
Byrn Funeral Home Mayfield Kentucky Obituaries
Brgeneral Patient Portal
How Far Is Chattanooga From Here
Here's how eating according to your blood type could help you keep healthy
Nieuwe en jong gebruikte campers
Walgreens On Nacogdoches And O'connor
104 Presidential Ct Lafayette La 70503
Bowlero (BOWL) Earnings Date and Reports 2024
Urban Dictionary: hungolomghononoloughongous
Lowe's Garden Fence Roll
Hyvee Workday
Accident On The 210 Freeway Today
Riversweeps Admin Login
Craiglist.nj
Urban Dictionary Fov
Klsports Complex Belmont Photos
Bleacher Report Philadelphia Flyers
Pensacola Tattoo Studio 2 Reviews
800-695-2780
Pulitzer And Tony Winning Play About A Mathematical Genius Crossword
897 W Valley Blvd
1475 Akron Way Forney Tx 75126
South Florida residents must earn more than $100,000 to avoid being 'rent burdened'
Spy School Secrets - Canada's History
What Is Xfinity and How Is It Different from Comcast?
2015 Chevrolet Silverado 1500 for sale - Houston, TX - craigslist
Microsoftlicentiespecialist.nl - Microcenter - ICT voor het MKB
Serenity Of Lathrop - Manteca Photos
A Man Called Otto Showtimes Near Carolina Mall Cinema
In Polen und Tschechien droht Hochwasser - Brandenburg beobachtet Lage
Wattengel Funeral Home Meadow Drive
3496 W Little League Dr San Bernardino Ca 92407
Andrew Lee Torres
How to Quickly Detect GI Stasis in Rabbits (and what to do about it) | The Bunny Lady
COVID-19/Coronavirus Assistance Programs | FindHelp.org
Brother Bear Tattoo Ideas
60 Days From August 16
Research Tome Neltharus
Diamond Spikes Worth Aj
Besoldungstabellen | Niedersächsisches Landesamt für Bezüge und Versorgung (NLBV)
Spongebob Meme Pic
Denys Davydov - Wikitia
Bomgas Cams
Cognitive Function Test Potomac Falls
Latest Posts
Article information

Author: Sen. Emmett Berge

Last Updated:

Views: 5996

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sen. Emmett Berge

Birthday: 1993-06-17

Address: 787 Elvis Divide, Port Brice, OH 24507-6802

Phone: +9779049645255

Job: Senior Healthcare Specialist

Hobby: Cycling, Model building, Kitesurfing, Origami, Lapidary, Dance, Basketball

Introduction: My name is Sen. Emmett Berge, I am a funny, vast, charming, courageous, enthusiastic, jolly, famous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.